Proces wędzenia atomizacja

Rozwiązania dla standardowych komór wędzarniczych:

Proces wędzenia – atomizacja czyli regenerowanie chmury dymu z kondensatu dymu wędzarniczego. Dzięki nowoczesnym badaniom naukowym możemy jako jedyni poszczycić się urządzeniem TARBER.

+48 61 870 96 38

Odpowiemy na pytania

POSIADAMY NASTĘPUJĄCE NORMY

ISO 9001:2008 ISO 14001:2004 ISO 22000:200

Metody natryskowe i zanurzeniowe

Ta metoda aplikacji polega na poddaniu produktu krótkotrwałemu ( 60 – 120 sekund) działaniu, poprzez natrysk, roztworu wodnego dymu wędzarniczego( 20% – 33%).

Aromaty dymu wędzarniczego

Aromaty dymu wędzarniczego, zastosowanie bezpośrednie:

Aromaty dymu wędzarniczego w postaci płynnej, suchej i na bazie oleju jadalnego.

Technologia brązowienia

Naturalne ubrązowiacze Red Arrow to gotowe rozwiązanie dla produktów których uzyskanie brązowej, apetycznej powierzchni wymaga długiego i kosztownego czasu obróbki głównie pieczenia, które generuje duże straty wagowe gotowego produktu.

Aromaty grillowe

Aromaty grillowe, zastosowanie bezpośrednie:

Aromaty Grillowe Red Arrow to produkty które nadadzą Państwa produktom cechy organoleptyczne produktu „zdjętego z grilla” natomiast sam proces grillowania okaże się nowym doznaniem smakowym dla konsumenta.

Pozostałe aromaty

Red Arrow to nie tylko dym wędzarniczy dzięki zaawansowanej technologii i ogromnej wiedzy możemy zaoferować Państwu szereg nie znanych do tej pory naturalnych aromatów pieczeniowych oraz specjalnych.